I després de les Jornades per l’Amnistia de Barcelona, és el torn de Madrid

DSC_0150

Detall de l’acte a l’Ateneu Popular 9B el 13 de maig.

El cap de setmana del 12 (divendres) i 13 (dissabte) vam assistir a una mostra més de caliu solidari amb els presos polítics.
En les jornades per la Amnistia celebrades a Barcelona es va poder apreciar un fenomen que desperta més interès i atenció per amplis sectors: la unitat de les organitzacions enfront de la repressió.
És un fet necessari a causa de l’escalada d’aquesta, que cada vegada s’està acarnissant contra capes més àmplies de la societat.
Durant els dos dies de xerrades i concert es va poder apreciar aquesta inquietud per part dels assistents i dels ponents.
Organitzar la solidaritat és necessari perquè la nostra classe se senti segura i recolzada a l’hora de lluitar, perquè l’Estat s’ho pensi dues vegades a l’hora de reprimir-nos, per desemmascarar el caràcter feixista d’aquest davant els  treballadors, per donar cobertura a les necessitats dels que són reprimits i empresonats per la seva lluita … Aquestes i altres idees van ser transmeses a les xerrades i ara toca fer un pas endavant i organitzar-nos per estendre la solidaritat.
Com demostra la història, la lluita per la Amnistia dels presos polítics és un punt clau per a la unitat en la lluita de la classe obrera contra el règim, així que hem d’aprofitar i treure el màxim partit d’això.

Un cop celebrades les Jornades per l’Amnistia a Barcelona que han l’impuls de les Assemblees de Joves de 9Barris-La Miliciana i del Guinardó-La Rutlla, l’Assemblea de Joves Independentistes de Sants,  l’organització  antirepressiva RESCAT  i el comitè per un SRI Catalunya,….ara se’ns convoca a les  VI Jornadas por la Amnístia de Madrid el proper 20 de maig al CSOJ Atalaya. (c/ del Puerto Milagro, 2).

ORGANITZEM LA SOLIDARITAT PER CONQUERIR L’AMNISTIA

cartel20mayoatalaya

Per sisè any consecutiu ens convoquen a una nova cita solidària amb els presos polítics. Una cita que cada vegada compta amb més acceptació i participació.

La crisi política i econòmica és cada dia més profunda i descansa sobre les espatlles dels treballadors. Amb semblant situació no podem esperar una altra cosa que l’augment del descontentament, la ràbia i la ira popular; que el Règim intentarà contenir amb la reforma de les lleis d’enjudiciament criminal i la de Seguretat Ciutadana, a més del Codi Penal. ¿L’objectiu? Criminalitzar les protestes i poder aplicar-les a tota la població amb total impunitat. La repressió no fa distinció. Per això mateix, la lluita per l’Amnistia comença a estar present entre sectors cada vegada més amplis de la societat.

Actualment, als presos que lluiten pels seus drets nacionals i als que van denunciar la falsa “Transició” i la “Reforma”, i que segueixen lluitant pels veritables drets i llibertats robats a la classe obrera (comunistes i antifeixistes), se’ls han sumat un bon nombre de sindicalistes, antifeixistes, anarquistes, activistes socials, etc. que han continuat des de diferents trinxeres, denunciant el caràcter profundament antidemocràtic i reaccionari del règim. Per això, cal redoblar els esforços per conquerir la llibertat de tots, sense distinció.

La missió d’aquestes VI Jornades per l’Amnistia a Madrid és la d’estrènyer la unitat i la solidaritat entre els diferents col·lectius i plataformes antirepressives existents. Una unitat necessària per aconseguir, dins de la lluita per l’Amnistia Total, la llibertat immediata dels presos polítics malalts. També per exigir el sobreseïment i anul·lació de tots els processos judicials oberts per causes polítiques i socials. La dissolució de l’Audiència Nacional com a tribunal d’excepció i per a la repressió del moviment obrer. La derogació de totes les lleis repressives. I una Llei de Memòria Històrica que contempli justícia i reparació per a les veritables víctimes que ha generat el Règim des del Cop d’Estat feixista contra la República fins als nostres dies.

Com s’ha dit en repetides ocasions LA LLUITA PER L’AMNISTIA ÉS COSA DE TOTS. Per aquest motiu et convidem a acudir a aquest acte el dissabte 20 de maig a les 17h al CSOJ Atalaya.

ACUDEIX I DIFON !!

Actes:

17 hores, xerrada

Amb els expresos polítics:

-Enrique Kuadra, David Garaboa, Pepe Balmón

I amb els col·lectius:

-Movimiento por l’amnistia i contra la represión EH, Madres contra la represión, Operació Ice, Alfon, Nestor, 5 de Alcorcón, Plataforma unificando las luchas, Asociación cultural Matria, L.E.A., Distrito 14.

20 hores, concerts

En: CSOJ Atalaya

Anuncis

Quant a reixasricat

REIXA és un portal del Comitè per un Socors Roig Internacional-Catalunya. Dedicat a informar sobre la situació dels presos i preses polítiques. Així com denunciar la repressió i la criminalització que el capitalisme i l’imperialisme despleguen contra els i les revolucionàries i els moviments polítics de la classe treballadora. SOLIDARITAT, COMPROMÍS I LLUITA.
Aquesta entrada ha esta publicada en Actes, noticies, Solidaritat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.