Qui som

logodelsri copiarEl Socors Roig Internacional som una plataforma antirepressiva i solidària amb els presos polítics revolucionaris. Té la funció de denunciar el feixisme, del caràcter cada cop més feixistitzant dels estats «democràtics» i dels instruments «legals» i il·legals  dels aparells judicials, policials -també econòmics i socials,…- dels que se’n serveix el capitalisme per imposar els seus plans d’explotació i opressió, eliminar qualsevol brot de dissidència o contestació. El Socors Roig Internacional creu en la necessitat de despertar consciències entre amplis sectors de treballadors de que ningú en aquest context resta lliure de la repressió.
Per això mateix, ens atrevim a definir el Socors Roig Internacional com un instrument popular contra la repressió. Canalitzar la solidaritat amb la dissidència i, en conseqüència, esdevenir un arma de denúncia política. Llavors, cobra sentit quan diem que és necessari que la lluita antirepressiva sigui concebuda de manera unitària, trencant sectarismes estèrils i paralitzants, clarificant posicions i capaç d’actuar alhora  internacionalment, de forma coordinada. Encara que la tasca internacional, perquè sigui sòlida i creïble ha de basar-se en el treball en el propi país.
La condició de «presos polítics» dels militants revolucionaris empresonats ens duu a l’exigència del reconeixement de la seva condició, que és part de la batalla política que hem d’arrencar a l’Estat. Els presos polítics realitzen un paper fonamental en tot moviment solidari. Però no han de convertir-se en subjectes de devoció els quals sovint se’ls utilitza però no se’ls té en compte. Cal procurar que els presos revolucionaris tinguin veu pròpia en el conjunt del moviment, al carrer. Els presos tenen dret a continuar exercint la seva tasca militant política, un dret bàsic universalment reconegut. Entre les nostres principals tasques està exigir la seva llibertat, així com impedir i denunciar els maltractes i abusos que pateixen. I procurar el contacte entre el carrer, les famílies dels presos i l’interior de les presons.

Construïm una organització independent i democràtica. Quan parlem d’organització som conscients de les característiques pròpies que ha de tenir un moviment de solidaritat com el nostre, que en cap cas ha de ser centralitzat ni burocràtic, sinó pel contrari, ample, obert a tot tipus de gent que desitgi expressar de les formes més variades la seva aportació. El Socors Roig Internacional ha d’aplegar a membres de totes les ideologies, sense diferències, perquè el règim està criminalitzant a tota classe de moviments polítics i socials: independentistes, llibertaris, comunistes, autònoms, pacifistes, etc.
Tots ells han de rebre el nostre suport i tots ells han de trobar aquí un lloc on defensar-se. És obvi que hi ha diferències de tot tipus entre aquests sectors, però és molt més profund el que ens uneix.
El moviment de solidaritat i per l’amnistia que representa el nostre Comitè forma part d’una mateixa lluita amb la resta de lluites populars i socials i, en conseqüència, hem de comprometre’ns activament en la seva defensa, vinculant-nos estretament a totes les seves iniciatives.
Ara bé, el Socors Roig Internacional no depèn de ningú més que de si mateix. Una organització de les nostres característiques ha d’estar presidida per la democràcia interna, i les nostres decisions les hem de prendre a les reunions i assemblees que acordem. Es allà on haurem de discutir i adoptar les decisions de manera democràtica, sense admetre ingerències per part de ningú.
La nostra força serà la nostra independència, sense oblidar que aquesta independència haurà de ser especialment respecte de l’Estat feixista, i que no podem convertir-nos en una ONG a la moda, de les que diuen que lluiten quan en realitat viuen de les subvencions amb que les manipula i suborna el mateix Estat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s